Aktuellt

Överblicka

Thomas Östlund nominerad till priset Hållbart Ledarskap

Källa: PROTOS

Dagen efter Gotlands Slagteri och Svenskt Butikskött gått samman i livsmedelsföretaget PROTOS nominerades vd och ägare Thomas Östlund till priset Hållbart Ledarskap som delas ut av Nätverket för Hållbart Näringsliv.

Gotlands Slagteri byter namn – och börjar med vegetarisk färs

Gotlands Slagteri byter namn till Protos och börjar tillverka vegetarisk färs av svensk råvara.

"Det är inte antingen eller utan både ock", säger Thomas Östlund, vd för det nya bolaget som ska arbeta med både kött och vegetariskt.

Stort kliv framåt för hållbar matproduktion – svenskägda PROTOS lanserar nu helt nya ekologiska livsmedel

Källa: PROTOS

Den 16 maj 2022 går Svenskt Butikskött och Gotlands Slagteri samman och bildar det nya livsmedelsbolaget PROTOS.

Flera köttföretag satsar på växtbaserat - “Står inför en stor omställning”

Källa: Mat & Klimat

Vegotrenden är här för att stanna. Nu satsar flera företag som traditionellt är förknippade med köttproduktion på egna växtbaserade varumärken för att möta omställningen i livsmedelssektorn. “Vi är bara i början av den här resan”, säger Thomas Östlund, vd för Gotlands Slagteri.

Smak av Gotlands lokala producenter prisas

Källa: Mat & Klimat

På kort tid har tre av Smak av Gotlands producenter blivit prisade för deras arbete. Nors & Bäcks gårdar har tagit hem priset för Årets Bonde 2021 samt Årets Bonde i kategorin kött. Priset delades ut i samarbete med bl.a. Bergendals, Från Sverige och Martin & Servera. Nors & Bäcks gårdar erhöll priset för deras hållbarhetsarbete, omsorg och respekt för djur och natur.

Slakteriet vill börja med växtbaserad mat

Källa: Hela Gotland

Projektet, som startar i januari 2022, blir ett samarbete mellan slakteriet, Svenskt Butikskött, Nordisk Råvara och Gotland Grönt Centrum.

Tre miljoner för utveckling av framtidens växtbaserade vardagsmat på Gotland

Källa: Lantbruksnytt

Vinnova har beslutat att stödja ett samarbete mellan Svenskt Butikskött, Gotlands Slagteri, Nordisk Råvara och utvecklingscentret Gotland Grönt Centrum med tre miljoner för att utveckla framtidens växtbaserade vardagsmat.

Lanserar KRAV-märkt nötfärs tillsammans

Källa: Butikstrender

Svenskt butikskött fortsätter sina nysatsningar. Nu lanserar man i Uppsala en KRAV-märkt, ekologisk nötfärs i samarbete med Upplandsbondens.

Nyhet i Uppsala! Svenskt Butikskött lanserar nötfärs tillsammans med Upplandsbondens

Källa: PROTOS

Från och med V. 40 kan konsumenter i Uppsala hitta en ny nötfärs i kyldisken. Svenskt Butikskött har tillsammans med Upplandsbondens tagit fram en nötfärs med tydlig regional förankring, som också är ekologisk och KRAV-certifierad.